Menü

Kapat

7326 Sayılı Yapılandırma Kanunu

  • 25/06/2021

  • 7326 Sayılı Yapılandırma Kanunu

7326 Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun, 09.06.2021 tarihinde 31506 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanunun 10.maddesinin 4. fıkrası uyarınca;

* Anılan madde 30.04.2021 tarihinden (bu tarih dahil) önceki aidat alacaklarının tahsili için uygulanacaktır.

* Üyelerimizin yapılandırmadan yararlanabilmesi için 31 Ekim 2021 tarihine kadar Oda’ya gelerek yapılandırma formunu doldurmak suretiyle veya Oda web sitesinden online olarak başvuru yapılması gerekmektedir.

a) Aidat Yapılandırma Başvuru Dilekçesi doldurularak dilekçe ile Odamıza şahsen,
b) Aidat Yapılandırma Başvuru Dilekçesi doldurularak muhasebe@bato.org.tr adresine e-posta yoluyla,
c) https://ebelge.tobb.org.tr adresinden veya https://www.turkiye.gov.tr üzerinden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)-Kimlik Doğrulama Hizmetleri-TOBB Oda/Borsa Üye Bilgi Sistemi linki kullanılarak yapılabilecektir. 

* Yapılandırmaya konu olacak aidat borcu asılları, başvuru formunda veya Oda web sitesinden online başvuru esnasında belirtilmek kaydıyla, peşin olarak tek seferde veya maksimum 6 eşit taksitte ödenebilecektir. 6 aylık taksit yapılması durumunda birinci ve ikinci taksitin son ödeme günü 30 Kasım 2021 olup, kalan beş taksit 1'er aylık dönemler halinde tahsil edilecektir.

* Taksitlerden herhangi birinin Kanunda öngörülen süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi halinde, yapılandırma yapılan yapılandırma bozulacak olup bozulma tarihine kadar yapılan yapılandırma ödemeleri en eski aidat borçlarından mahsup edilecek olup kalan aidat borçları eski haline döndürülecek ve ödenmeyen kısma 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun uyarınca günlük gecikme zammı tahakkuk ettirilmeye devam edilecektir.

* Yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin dava açmamış olması veya açılmış davalarından vazgeçmiş olması şarttır. Mahkemece hükme bağlanmış ve kesinleşmiş olanlar dahil icra takibi başlatılmış alacaklar için üyemizin yapılandırmadan yararlanmak üzere başvurması halinde davalar ve icra takipleri sonlandırılacaktır. Bu kapsamda, tamamı ödenen alacaklara ilişkin yargılama giderleri ile icra masrafları ve vekalet ücretleri karşılıklı olarak talep edilmez. Taksitlerden herhangi birinin süresinde ödenmemesi halinde, o tarihe kadar tahsil edilen tutarlar düşüldükten sonraki kısım için icra takibine devam edilecektir.

* Daha önce yayınlanan 7256 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırması yapılmış olan alacaklar kural olarak 7326 sayılı Kanun kapsamında değildir. Bu üyelerimiz 7256 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan borçlarını ödemeye devam etmelidirler. 7256 sayılı kanun kapsamında olup, taksitlerden herhangi birisini ödemediği için yapılandırması bozulan üyelerimiz ise 7326 sayılı kanun kapsamında borçlarını yeniden yapılandırabilirler.

Yapılandırma Dilekçesi için tıklayınız

İlgili yazı için tıklayınız