"Barış Aydın Meclis Salonu" Açılışı

• 19/10/2022

• "Barış Aydın Meclis Salonu" Açılışı

Temelleri 1889 yılına dayanan Odamızın yeni Meclis Salonunun açılışını gerçekleştirildi.

2018 yılı Nisan ayında aramızdan ayrılan Yönetim Kurulu Üyemiz Barış AYDIN’ın anısına adı verilen “Barış Aydın Meclis Salonu”muzun açılışına Balıkesir Valisi Hasan ŞILDAK, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ, Garnizon Komutanı Cihangir Kemal YÜZÇELİK, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir AKIN, İl Emniyet Müdürü Hasan ONAR, İl Jandarma Komutanı Ali YILDIZ, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan AVCI, Kamu Kurumlarının Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticileri ve Odamız Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleri katılım sağladılar.

Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Okan TELAŞELİ;

Bundan 4,5 yıl önce 2018 nisan ayında bu seçimin kaybedeni yok, sadece kazananı var oda balıkesir diyerek göreve başladık. Yol arkadaşımız , sevgili kardeşimiz, yönetim kurulu üyemiz Barış Aydın’ı daha ilk meclis toplantısına katılamadan genç  yaşta ebediyete uğurladık.

Yaptığımız ilk meclis toplantısında ilk gündem maddemiz sevgili Barış Aydın adına bir meclis salonu yaptırmak ve isminin yaşatılmasıydı. Çok şükür görevimizin tamamlanacağı bu son günlerde bunu gerçekleştirmenin hem mutluluğunu hem de hüznünü yaşıyoruz.

Bu vesileyle Barış Aydın kardeşimizi özlemle, rahmetle andığımızı ifade etmek  istiyorum. Allah mekanını cennet eylesin.

4,5 yıl içerisinde Balıkesir Ticaret Odası Meclisi olarak her zaman şeffaf, sorgulanabilir ve sağduyulu olarak çalışmalarımızı yürüttük. İnşallah bundan sonrada yürütmeye  devam ediceğiz. Ortak paydamız her zaman Balıkesir olmuştur ve olmaya da devam edecektir.Şehrimiz adına yapılan çalışmalarda bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak  üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm kurumlarımıza teşekkür ederiz.Bir ve beraber olduğumuz sürece hayal ettiğimiz Balıkesir çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras olacaktır.

Sözlerimi burada tamamlarken, Ticaret odası ailesine Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmış Sayın Ziya Tan’a, Nihat Kozdağ’a, İlyas Yılmaz’a, Mahmut Yavuz’ a, Fahri Ermişler’e ve odamızın Kuruluşundan bugüne kadar üyeliği devam eden en eski üyelerimize,   bizim için anlamı çok büyük olan bu açılışta  bizleri yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ederim.

Bizler bu görevlerde geçiciyiz elbet bir gün bizden sonraki nesillere görevi devredeceğiz. Bizden sonraki nesillerinde bu salona ve ismine sahip çıkacaklarına yürekten inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Meclis Başkanı Okan Telaşeli’nin ardından söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi KULA;

2018 yılında beraber göreve geldiğimiz, kader birliği yaptığımız daha da önemlisi uzun yıllar çok özel bir dostluğu paylaştığımız, kısa bir süre de olsa Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulunda beraber görev aldığımız ve genç yaşta aramızdan ayrılan arkadaşımız Barış Aydın’ı rahmet ve özlemle anıyoruz.

Genç yaşında ülkesine büyük hizmetler verebilecek bir iş adamının vefatı biz dostlarını olduğu kadar Balıkesir İş Dünyasını da üzmüştür.

Bizler daha o günlerde Meclisimizde aldığımız karar ile Odamıza ve kendisine yakışır bir toplantı salonu yaptırmaya, bu salona kıymetli dostumuzun adını vererek onu sonsuza kadar yaşatmaya karar vermiştik.

Ne mutlu bize ki bu kararımızı hayata geçirmeyi başardık.

Kıymetli misafirler “Barış Aydın Meclis Toplantı Salonu” bugün itibarıyla, Balıkesir Ticaret Odası Üyelerinin, iş dünyamızın ve İlimizin hizmetine girmektedir. Hepimize hayırlı olmasını temenni ederim.

Bizleri kırmayarak bugün bizimle olan geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanlarımız, Sayın Ziya Tan, Sayın Nihat Kozdağ, Sayın İlyas Yılmaz, Sayın Mahmut Yavuz, Sayın Fahri Ermişler ve en eski 40 üye firmalarımızın temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür ederim.

Geçmiş dönemde Odamıza ve İlimize katkı sağlayan herkese bu vesileyle tekrar minnetlerimizi sunuyoruz.

Sayın Valimizin önderliğinde son yıllarda tüm kurumlarımızın katkılarıyla birlik ve beraberlik ruhuyla hareket ederek İlimizde birçok proje ve yeni yatırımlar kazandırdık. Bundan sonra da tüm Balıkesir olarak kenetlenerek şehrimizi çok daha ileriye taşıyacağımıza hiç şüphemiz yoktur.

Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Balıkesir için çalışmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Törende öncelikle 2018 yılı Nisan ayında aramızdan ayrılan Yönetim Kurulu Üyemiz Barış Aydın’ın anısına Aileyi temsilen Sayın Tanın GÜVEN’e plaket takdimi yapıldı.

Ardından Geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanlarımız Sayın Ziyaettin TAN, Sayın Nihat KOZDAĞ, Sayın İlyas YILMAZ ve Sayın Fahri ERMİŞLER’ plaket takdim edildi.

Törenin sonunda ise Odamız kayıt tarihi itibarıyla en eski 40 üyeye plaket takdimi yapıldı.