Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Toplantısı
-
06/12/2019
Balıkesir Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası
ve Tarım İl Müdürlüğümüz işbirliğinde “Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve
Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği” toplantısı 05 Aralık 2019 tarihinde
gerçekleştirildi.
Tarım İl Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube
Müdürü Ayhan Uğuz katılımı ile, Ziraat Mühendisi Saadettin Dağlı, Gıda
Mühendisi Rabia Gümüştekin, Veteriner Hekimler Ahmet Gökhan Coşkun ve Betül
İvgin Uzan’ın sunumlarıyla yapılan toplantıya çok sayıda katılım sağlandı.
Toplantıda “Etiket&Etiketleme, Doğru Bilgilendirmeye İlişkin Kurallar, Sorumluluklar, Mesafeli Satışta Sorumluluk, Gıda Hakkında Bilgilendirme, Zorunlu Bilgiler, Hazır Ambalajlı Olmayan Gıdalar, Otomatik Satış Makinelerinde Sorumluluk, Toplu Tüketim Yerlerinde Tüketiciye Sunulması, Gereken Zorunlu Bilgiler, Alerjen Bileşenler, Zorunlu Bilgilerin Gösterim Şekli, Bileşik Bileşenin Bileşenler Listesinde Belirtilmesi, Alerjiye Veya İntoleransa Neden Olan Belirli Madde Veya Ürünlerin Bildirimi, Bileşenler Miktarının Bildirimi, Tarih Bildirimi, Menşe Bildirimi, Beslenme Bildirimi, Gluten İle İlgili İsteğe Bağlı Bilgilendirme” konularına değinildi.